Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Малкият бизнес може да финансира с ваучери създаването на сайтове и киберсигурността си

Д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Бизнес старт, 12.06.2020

10:21 | 12 юни 2020
Обновен: 14:54 | 12 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия подпомага бизнеса в няколко насоки, включително за интернационализация и чрез Националния иновационен фонд. Това заяви д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Предстои да стартираме ваучерна схема за информационни и комуникационни услуги. Ваучерите могат да бъдат използвани за създаването на сайтове, за дигитален маркетинг, включително за оптимизиране на процеси и осигуряване на киберсигурност“.

„Разговаряме с колегите от управляващия орган и за други механизми, които могат да минат през агенцията“, обясни д-р Бойко Таков.

От неговите думи стана ясно, че бизнесът има нужда и иска обучения.

„В тази посока мислим да направим по-широка програма за обучения“.

Гостът каза, че от агенцията са изготвили анализ, който предстои да бъде представен официално в рамките на месеца. В него се разглеждат международните пазари и къде малките и средните предприятия имат потенциал да се разрастват. С изводите в анализа ще бъдат съобразени търговските мисии.

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.