Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нужно е уеднаквяване на мерките за социална дистанция в заведенията в ЕС

Цветелина Пенкова, евродепутат, Бизнес старт, 25.05.2020

11:31 | 25 май 2020
Обновен: 11:32 | 25 май 2020

Група от евродепутати изпратиха писмо до председателя на ЕK Урсула фон дер Лайен с предложения за подпомагане на отварянето на заведенията и ресторантите в ЕС. Целта ни е потребителите да бъдат защитени възможно най-много и да се върне тяхното доверие в ресторантьорския бранш, както и да има уеднаквяване на мерките и критериите за социална дистанция в блока. Това каза Цветелина Пенкова, евродепутат, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Идеята е да се създаде чувство за единност, за да може потребителите да виждат по еднакъв начин приложени мерките за безопасност в ЕС".  

Тя коментира, че в писмото се предлага да се даде единна индикация за мерките за социална дистанция и е да еднакъв критерия за разстоянието.

"Необходимо е в ресторантите да бъде направено разстояние между зоните за изчакване и зоните, в които хората се хранят, за да може да бъде извършена дезинфекция при смяна на посетителите и да се спазва необходимата дистанция".

Пенкова заяви, че препоръките в писмото, което бе подкрепено от представители на 10 държави, са да се прави постоянна дезинфекция в заведенията. 

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.