Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Huawei Technologies се сблъсква с проблеми при доставката на чипове

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 18.05.2020

11:07 | 18 май 2020
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американско-китайската търговска война навлиза в нов етап, след като Taiwan Semiconductor Manufacturing спря новите поръчки от Huawei Technologies в отговор на решението на Вашингтон, което има за цел допълнително да ограничи доставките на чипове към китайската компания. Това заяви Елена Кирилова, редактор в investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с Живка Попатанасова.

„Поръчките, които TSMC е взела преди новата забрана, и тези, които вече са в процес на производство, не са засегнати и могат да бъдат изпълнени, ако чиповете могат да бъдат доставени преди средата на септември“.

Елена Кирилова обясни, че новото правило, наложено от Министерството на търговията на САЩ в края на миналата седмица, разширява правомощията на американските власти да изискват лицензи за продажби към Huawei Technologies на чипове, които са направени в чужбина с американски технологии.

„С това държавата има повече възможности да попречи на износа към втория по големина производител на смартфони в света“, каза още редакторът в investor.bg.

Целия технологичен коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.