Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Коронавирусът засегна и компаниите за споделени пътувания и електрически скутери

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 18.03.2020

10:10 | 18 март 2020
Снимка: Allison Zaucha
Снимка: Allison Zaucha

Uber и Lyft прекратиха дейността си по предоставяне на превози в САЩ, Париж и Лондон, за да забавят разпространението на Covid-19, но Uber Eats е готов да продължи да работи. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

“Lime също ще прекрати работата си с електрически скутери в Калифорния и Вашингтон, както и в Италия, Франция и Испания”, добави Попов.

“Акциите на Uber се обезцениха с 6.8% до 18.91 долара за акция във вторник на фона на възстановяване на други технологични акции, след като компанията обяви, че преустановява услугите си на много места поради COVID-19”.

“Книжата на Lyft, която също спира услугата си за автомобили, поевтиняха с 2.41% до 18.66 долара за акция”, посочи още Попов.

Той коментира, че тези понижения в цените на акциите се случват въпреки по-широкото пазарно рали след плановете на Белия дом да заглуши икономическия удар от пандемията.

“Dow отскочи с над 1000 пункта във вторник, за да достигне ръст от 5.2%, докато S&P 500 се повиши с 6%. Акциите на Amazon поскъпнаха с повече от 7%, след като компанията обяви, че наема 100 000 работници, за да помогне за търсенето".

“Вероятно инвеститорите разглеждат Lyft и Uber повече като акции на туристически компании, поставяйки ги в един от сегментите, най-силно засегнати от коронавируса”, отбеляза редакторът.

Очаквайте видео материал с целия коментар.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.