Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ректорът на УНСС: Ще работим за повишаване на качеството на обучението

Проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС, Бизнес старт, 06.03.2020

10:51 | 6 март 2020

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) чества своя 100-годишен юбилей през 2020 г. Ректорът на учебното заведение проф. Димитър Димитров заяви в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова, че по време на неговия мандат основен фокус ще бъде поставен върху повишаването на качеството на обучението.

„На първо място са новите научно-изследователски проекти“, заяви Димитров. Той отбеляза, че потенциалът на тази дейност трябва да се разшири, тъй като до момента традиционно се залага повече на обучението.

„Научно-изследователската работа дава много мощни възможности за повишаване на качеството на обучението“.

Димитров посочи, че университетът ще се стреми да привлече повече чуждестранни студенти, да засили връзките си с бизнеса, както и ще се насочи към по-активното участие на студентите в практиката.

Според него за професиите на бъдещето важно е мисленето.

„Трябва да даваме най-доброто на студентите, което в момента изисква пазара, и в същото време да имат широко мислене и подход към новите неща, които ги очакват“.

Ректорът отбеляза, че усиленото търсене на кадри и специалисти от бизнеса променя и начина, по който компаниите търсят служители. По негови думи връзката между образование и бизнес е все по-силна.

Димитров каза още, че към момента УНСС има около 20 хил. студенти, като малка част от тях продължават образованието си в чужбина.

Бъдещето на университета ректорът вижда като „много добро“, особено на фона на другите висши учебни заведения у нас.