Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Facebook Dating - ключ към намирането на сродна душа

Д-р Камелия Терзийска, съдружник в мачмейкинг агенция "Идеалната половинка"; Стефана Белковска, писателка, автор на романите "Чаках точно теб", "Завинаги ти", "Остани", "Любов в Хавана"; Бизнес старт, 13.09.2019

09:57 | 13 септември 2019
Д-р Камелия Терзийска, съдружник в мачмейкинг агенция "Идеалната половинка"; Стефана Белковска, писателка, автор на романите "Чаках точно теб", "Завинаги ти", "Остани", "Любов в Хавана". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Д-р Камелия Терзийска, съдружник в мачмейкинг агенция "Идеалната половинка"; Стефана Белковска, писателка, автор на романите "Чаках точно теб", "Завинаги ти", "Остани", "Любов в Хавана". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Социалната мрежа Facebook пусна в 20 страни приложението за запознанства Facebook Dating, което ще свързва потребителите въз основа на техните лайкове, кликове, постове и приятелска мрежа.

Facebook Dating ще бъде първото по рода си толкова мащабно приложение за запознанства и ще има успех. Фокусът му е свързан с намирането на сродна душа. В този аспект има сериозни алгоритми, чрез които мнозина биха могли да се откриват на база общи интереси, заяви д-р Камелия Терзийска, съдружник в мачмейкинг агенция "Идеалната половинка", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Идеята за алгоритъма на любовта е гениална. Повечето млади хора прекарват доста време във Facebook. Т.е. той ще ни улесни да открием това, което сами не можем в обикновен сайт за запознанства. Това коментира Стефана Белковска, писателка, автор на романите "Чаках точно теб", "Завинаги ти", "Остани", "Любов в Хавана". И според нея платформата ще се ползва със сериозен успех.

Приложения като Tinder са за неангажиращи връзки, но и не съвсем - зависи какво търсиш, спомена Стефана Белковска.

Потребността от любов

Мачмейкинг агенцията "Идеалната половинка" свързва хората индивидуално, сподели д-р Камелия Терзийска. Когато при нас дойде човек, който търси връзка, ние изготвяме въпросници с психолози и започваме активно да търсим профила, който той ни е дал, посочи тя.

Нямам поглед върху агенциите за запознанства, сподели Стефана Белковска. "Предполагам, че имат успех. А традиционните запознанства не са отживелица", допълни още писателката.

Отношенията, създадени и поддържани на работното място, Камелия Терзийска определя като неприемливи, считайки, че те пречат на работния процес - в случаите, в които връзката не е хармонична, а настъпва крах.

По думите на Стефана Белковска все по-често по-скоро търсим някого, който да ни обича, а трябва да се научим първо да обичаме себе си. Не трябва непременно да търсим човек, който ни допълва, а такъв, с когото да гледаме в една посока и да не искаме да го променяме, смята тя.

Гостите коментираха и дали създаването на такива приложения са вид реванш от страна на гиганти като Facebook, с който да компенсират откраднатите от свободното време моменти на потребителите преди.

"Влизането във Facebook е навик. Това невинаги се изразява в почивка. Не знам дали е опит за реванш, но е опит за създаването на още по-добър бизнес в нови ниши със събраната вече информация от потребителски данни", подчерта Стефана Белковска.

"Чувството на романтика повечето хора отдавна не са изпитвали и търсят партньор, с когото да се разбират и създадат семейство. Същевременно демографският проблем е огромен на фона на всички неуспешни връзки", отбеляза д-р Камелия Терзийска.