Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Време е за голямата класика: Надал срещу Федерер

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 07.06.2019

08:17 | 7 юни 2019
Време е за голямата класика: Надал срещу Федерер

Навлизаме в заключителната фаза на "Ролан Гарос", чийто награден фонд е завишен с 8% сравнение с миналата година и победителят ще спечели 2,3 млн. евро, заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Днес е време за 1/2-финалните мачове, а в неделя ще научим и шампиона в Париж. "Всички погледи са насочени към голямата класика Рафаел Надал срещу Роджър Федерер. Логично, Кралят на клея е сочен за фаворит. Двамата имат пет мача помежду си на "Ролан Гарос" и всички са спечелени от испанеца. В четири от случаите говорим за финали. На червено Федерер има само два успеха над Надал в 15 сблъсъка. Надал води и в общия баланс помежду им – 23 срещу 15, но швейцарецът спечели последните пет мача срещу големия си съперник", заяви Коларов.

В другия 1/2-финал един срещу друг излизат Новак Джокович и Доминик Тийм. "Интересното е, че сърбинът ще се опита за втори път през кариерата си да държи едновременно всички титли от Големия шлем. Той стори това за пръв път през 2016 г., когато е единственият му триумф на "Ролан Гарос", каза още редакторът в Gol.bg.