Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Програма създава предприемачески умения у български ученици

Светлана Савова, председател на образователния екип в Тийноватор; Елена Николова, съосновател на Escreo и ментор, Бизнес старт, 07.01.2019

10:39 | 7 януари 2019
Светлана Савова, председател на образователния екип в Тийноватор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светлана Савова, председател на образователния екип в Тийноватор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тийноватор са стартъп клубове, където децата имат възможност да развият своя бизнес идея и да минат през целия процес на създаването ѝ. Ученето е свързано с много забавни игри, a обстановката е неформална. Това каза Светлана Савова, председател на образователния екип в Тийноватор, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Основната идея на предприемаческия клуб е да накара децата да мислят повече за решенията, а не толкова за проблемите, посочи Елена Николова, съосновател на Escreo и ментор. Според нея предприемачеството е заразително, а самото то се учи.

„Предприемачеството не е нещо, с което се раждаш, не е талант, а всъщност са умения, които може да научи всеки от нас. Когато чуеш за добрите примери около тебе, споделиш личната си история и видиш, че наистина всичко е възможно, стига да имаш желание, можеш да бъдеш предприемач навсякъде – в училище, в корпоративния свят и пр.“

Кристина Малюкова и Ана Ташева, ученички, изтъкнаха важността на общуването и работата в екип като основните нови неща, научени по време на курса дотук.

Вижте повече във видео материала.