Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Сезонът на отчетите е ключов за покоряване на нови върхове при акциите

Милен Симеонов, ''Бизнес старт'' , 09.07.2024 г.

09:53 | 9 юли 2024
Обновен: 09:53 | 9 юли 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Според някои стратези от Уолстрийт, за да продължат рекордно високите си нива, американските акции трябва да постигнат отлични тримесечни резултати. Това разкри Милен Симеонов в предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

Според индекса на Citigroup Inc. повишенията на прогнозите за печалбите на анализаторите са повече от пониженията в началото на отчетния период за второто тримесечие. В същото време очакванията за 12-месечните прогнозни печалби са на рекордно високо равнище, сочат данни на Bloomberg.

Сезонът на второто тримесечие започва на 12 юли, когато JPMorgan Chase & Co. ще отчете резултатите си. 

Рубриката се пренесе и в Япония, където според група по въпросите на климата страната Япония може да утрои капацитета си за възобновяеми енергийни източници и да се стреми към постепенно премахване на въглищната енергия до 2035 г. Азиатската страна трябва да преразгледа националните си цели и да намали емисиите с две трети до средата на следващото десетилетие. Япония има потенциал да увеличи дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния си микс до 65-80%, заявиха от Японската инициатива за климата.

За да намали парниковите газове с 66% или повече в сравнение с нивата от 2013 г. до 2035 г., страната трябва да изпълни международния си ангажимент като член на Г-7 да декарбонизира изцяло или предимно електроенергийния сектор до 2035 г., заяви групата в писмо, публикувано на нейния уебсайт.

Рубриката проследи и актуални новини от Австралия, където DigitalX Ltd. ще пусне борсово търгуван фонд за биткойн на основната фондова борса, след като стана вторият управител на активи, получил одобрение за такъв продукт от борсата, управлявана от ASX Ltd. DigitalX Bitcoin ETF ще се листне на 12 юли под обозначението BTXX, според изявление на компанията. Фондът е създаден в партньорство с K2 Asset Management и 3iQ.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.