Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Мъск се обяви за едноличен директор на Twitter и започна промените

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 01.11.2022 г.

14:40 | 1 ноември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Бордът, който ръководеше Twitter Inc. по време на бурната й продажба на Илон Мъск, беше разпуснат, като шефът на Tesla Inc. сега ще е едноличен директор на компанията за социални медии. Мъск винаги е възнамерявал да поеме поста едноличен директор съгласно условията на споразумението за сливане, според документация, предадени пред регулаторите в САЩ. Това каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

Илон Мъск бързо започва да работи с група съветници, инвеститори и служители от други места в неговата бизнес империя, за да му помогне да преосмисли Twitter Inc. в първите си дни като нов собственик.

Групата работи върху набор от инициативи, за да се опита да подсили потребителското изживяване и приходите на платформата, според хора, участващи в усилията, докато Мъск продължи публично да предлага потенциални промени в серия от туитове.

Екипът на Мъск очерта три стълба от своя план за платформата преди приключването на сделката.

Планът включва промяна на платформата чрез разширяване на проверката на потребителите и подобряване на предложенията за абонамент, за да станат по-малко зависими от рекламодателите. Това също така ще добави начини за създателите на съдържание да печелят пари от платформата, така че да могат да си изкарват прехраната от нея, както правят много създатели в TikTok и YouTube.

Мъск продължава да публикува туитове за потенциални промени, включително преработване на процеса на проверка, разрешаване на по-дълги публикации и предоставяне на потребителите на повече възможности за избор на вида съдържание, което да виждат в платформата. В неделя Мъск публикува и анкета, в която пита дали да върне Vine - приложението за кратки видеоклипове, което Twitter купи и след това бързо закри през 2016 г.

CNBC твърди, че Мъск е привлякъл повече от 50 служители на Tesla, предимно софтуерни инженери от екипа на дивизията за Autopilot. Твърди се, че предишните служители на Twitter са били инструктирани от мениджърите си да работят на дванадесетчасови смени седем дни в седмицата, за да спазят кратките срокове на Мъск.

Още за промените в Twitter и проблемите на Foxconn и Apple заради Covid ограниченията в Китай може да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.