Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

iPhone 14 Pro и Pro Max най-накрая могат да получат винаги включен дисплей

Бойчо Попов. гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 31.05.2022 г.

12:15 | 31 май 2022
Обновен: 15:13 | 31 май 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Apple може най-накрая да въведе винаги включен дисплей в предстоящите iPhone 14 Pro и Pro Max. Apple може да въведе функцията с iOS 16, което ще позволява на iPhone да показва ограничено количество информация, дори когато е заключен. Това каза Бойчо Попов. гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

Според Марк Гърман от Bloomberg версията на iPhone за винаги включен режим може да работи подобно на начина, по който работи при Apple Watch Series 5 и по-нови – iPhone 14 Pro и Pro Max ще намалят честотата на кадрите на заключения екран с активиран винаги включен режим, което ще им позволява да пестят енергия, докато дисплеят остава включен. Не е ясно дали новият iPhone ще използва същия дисплей от нискотемпературен поликристален оксид (LTPO), който Apple използва в по-новите модели часовници. Тези екрани с ниска мощност играят огромна роля за правилната работа на постоянно включен режим, тъй като са създадени да предпазват устройствата от консумация на твърде много енергия.

Foxconn очаква по-стабилна верига за доставки през втората половина на 2022 г., коментира още Попов. 

Foxconn се стреми да стане първият производител на електрически превозни средства (ЕПС), който „не изпитва недостиг на материали", каза председателят на Foxconn Йънг Лиу на годишната среща на акционерите на компанията, визирайки продължителния недостиг на чипове в световен мащаб, който принуди производителите на автомобили да спрат производството и навреди на производството на смартфони, включително за Apple Inc, основен клиент на компанията.

Повече за новостите около iOS 16 на Apple може да гледате във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.