Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

ТikTok се оказа неподготвен за ролята си на геополитическата сцена

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 10.03.2022 г.

13:07 | 10 март 2022
Обновен: 15:07 | 10 март 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Платформата за видео съдържание TikTok обяви, че спира предаването на живо в Русия на фона на новия закон за „фалшиви новини“ на страната, който има за цел да заглуши несъгласието и да ограничи информацията за нейното нахлуване в Украйна, но войната изправи интернет компанията пред едно от най-големите ѝ предизвикателства. Това коментира Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

На фона на нарастването на напрежението между Русия и Украйна TikTok се затруднява вътрешнофирмено с въпроса как да се справи с повишената си роля в геополитиката, твърдят запознати. 

Модераторите на съдържание също така са били объркани и как да се справят с някои клипове, маркирани от системите за филтриране на съдържанието на приложението. Без да има подробни инструкции за съдържанието, свързано с война, мениджърите на по-ниско ниво са били натоварени да усъвършенстват правилата в процеса на работа.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, потребителите на социални медии консумират огромно количество медийно съдържание, като снимки и видеоклипове, качени в платформи, сред които TikTok, Facebook на Meta Platforms Inc., Twitter Inc. и YouTube на Google. По-конкретно TikTok и Telegram предоставиха на потребителите близък достъп до съвременната война, но изследователи на социалните медии твърдят, че те се превърнали и в огнище на ненадеждна информация.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.