Криптовалутите претърпяват тежка седмица на фона на Bitcoin 2022

Графика на деня, 08.04.2022 г.

18:35 | 8 април 2022
Обновен: 20:44 | 8 април 2022
Автор: Антон Груев
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Изглежда биткойн ще завърши седмицата на червена територия както и през последните 5 търговски сесии докато в Маями приключва една от най-големите конференции в света на криптовалутите, предава Bloomberg.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поевтиня до 43,220 долара, което е най-ниското ниво от 2 седмици. Вторият в тази класация Ether отчете леко поскъпване. Solana и Cardano също загубиха от стойността си.

„Тази седмица беше тежка за биткойн и той пострада от влошаващия се апетит към риска малко след като проби важно ниво на съпротива,“ пише в своя бележка Крег Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda. “Криптовалутата достигна ниво на съпротива около 43 000 долара.

На конференцията Bitcoin 2022 в Маями участваха застъпници на криптовалутата като предприемачът милиардер Питър Тийл, изпълнителният директор на Ark Investment Management Кати Уд, и на MicroStrategy Inc. Майкъл Сейлър. Подобно на Сейлър, Тийл е на мнение, че биткойн e резервната валута на бъдещето и ще предпазва парите на хората от инфлацията. Той предупреди централните банкери, че ако пренебрегнат дигиталните валути последиците ще бъдат сериозни.