Предстои третата национална конференция за малък и среден бизнес SMART GROWTH

Специалното GREEN издание ще се проведе на 12 октомври в София

12:33 | 4 октомври 2023
Обновен: 13:08 | 4 октомври 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: SMART GROWTH
Снимка: SMART GROWTH

Предстои третото издание на националната конференция за малък и среден бизнес SMART GROWTH, по инициатива на списание BGLOBAL. То ще се проведе на 12 октомври от 13:30 до 18:30 часа в „Гранд хотел Милениум София“, зала „Айнщайн“, в партньорство с Министерство на иновациите и растежа, Българската банка за развитие, Фонда на фондовете и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Тази есен тематиката на събитието се съсредоточава върху устойчивото развитие на малките и средни предприятия в България и именно затова надсловът на конференцията е GREEN SMART GROWTH. Изданието е насочено към собственици и мениджъри на малки и средни предприятия, както и към консултанти в областта на устойчивото развитие. Записването за присъствие е отворено, като е необходима единствено предварителна регистрация ТУК.

Основната тема на конференцията е трансформацията на малките и средните компании към устойчив модел на бизнес. „В съвременния свят все повече компании се изправят пред необходимостта да адаптират бизнес моделите си към критериите, които произтичат от ESG (екологични, социални и управленски фактори). Този процес се осъществява както поради изискванията на техни контрагенти, така и поради нарастващия финансов натиск от страна на финансиращите институции и клиентите“, споделя Красимира Георгиева, главен редактор на списание BGLOBAL. „Именно затова решихме есенното издание на конференцията ни да покаже как тази трансформация променя корпоративната философия на малките и средните предприятия, какви нови политики провеждат те и как променят стандартите си“, допълва Максим Майер, управител на БГЛОБАЛ МЕДИА.

Панелите на GREEN SMART GROWTH ще обхванат темите за различните посоки на ESG трансформацията, включително дигитализация и енергийна ефективност, както и възможностите за финансиране. Събитието ще привлече доказани експерти, които ще дискутират и въпросите за това как се развиват бизнес партньорствата между компаниите, водени от новите ESG бизнес модели, колко им струва промяната и как могат да бъдат най-ефективни – самостоятелно и като част от бизнес общностите, на които принадлежат.

Участници в изданието на 12 октомври ще бъдат:

 • Милена Стойчева - министър на иновациите и растежа;
 • Бойко Таков - изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия;
 • Радослав Ризов – Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на иновациите и растежа.
 • Карел Крал – гл. изпълнителен директор на ,,Електрохолд България“;
 • Радослав Вангелов – изп. директор на „Софт Уан Технолоджис“,
 • Мария Косанова – управляващ директор на HPЕ
 • Илия Караниколов – изп. директор на Българската банка за развитие;
 • Павел Лисев – изп. директор и член на УС на Фонда на фондовете;
 • Маринела Коева – ръководител екип в отдел маркетинг, кредитни продукти и устойчиво развитие в ОББ
 • Теодор Радонов – ръководител на представителството на ЕИБ в България;
 • Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital (tbc)


Още подробности и актуални новини относно конференцията GREEN SMART GROWTH може да следите на фейсбук страницата на BGlobal и официалния уебсайт на събитието.