Ерик Шмид за успеха на Zoom и Google Meet

Ерик Шмид, бивш главен изпълнителен директор на Google

11:05 | 20 май 2020
Обновен: 22:11 | 3 юни 2020

Бившият главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид продължава да вярва в личните контакти.

"Колкото и успешни да са платформи като Zoom и Google Meet и други подобни, има нещо специално във физическото присъствие и човешкото общуване, което не можем да получим при една виртуална среща в тези времена", каза Шмид в интервю за Bloomberg на милиардера и филантроп Дейвид Рубенщайн.

"Добре познавах Zoom и преди, защото се използваше в университетите. Мой приятел ми обясни, защото му казах, че не разбирам защо постигнаха такъв голям успех. Той ми каза,че ключовото им предимство е, че е много лесно е чрез тях да каниш някого на нещо.

Основната идея на Zoom е големите играчи да играят играта си, включително моята компания, впрочем, с високата защита, по различни причини, с трудните настройки.

Zoom направи наистина много лесно бързото събиране на дадена група. Мeжду другото толкова лесен беше достъпът, че можеше лоши хора също да се включват в срещите, защото нямаше криптиране или нещо подобно.

Zoom сега оправиха този проблем. Според мен бъдещата история ще оцени платформата като приложила успешна стратегия за крайния потребител обосновано рано и с текуща корекция на недостатъците след добиването на широка популярност. Днес Zoom ползва криптиране и т.н. по начин, който бих им препоръчал още преди 5 години.