Стара и Нова Европа имат нужда от нов тласък

Стефан Дьолае, председател на ФБТИК, В развитие, 22.08.2017

14:52 | 22 август 2017
Стефан Дьолае, председател на ФБТИК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Стефан Дьолае, председател на ФБТИК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Двата стълба на кампанията на Еманюел Макрон бяха много ясни – защита на Европа и разбира се всички да имат еднаква визия за нея, едни и същи европейски ценности. Това каза председателят на Френско-българска търговска и индустриална камара Стефан Дьолае в ефира на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки. 

„В предизборната си платформата Макрон много силно наблегна на възстановяването на присъствието в ЕС. Нашите Стара и Нова Европа имат нужда от нов тласък, нова динамика. Всички французи сме много доволни от ултраактивното отношение на новия президент и от неговия подход към Европа“.

По думите му в България очевидно има защита на границите.

„Не бих си позволил да говоря от името на Макрон, но той ще констатира реализираната работа от българското правителство по този въпрос. И разбира се, спазването на европейските правила за намиране на общо решение за социалния дъмпинг.“

По думите му в момента има голяма равенство – изравняване в социалното покритие, в данъците, в средната работна заплата. Той отбеляза, че е възможно някои страни да се възползват в някоя област от въпросния социален дъмпинг.

Вижте снимки от посещението на Еманюел Макрон в двореца Евксиноград край Варна.