В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Автомобилите ще претърпят драстични промени в близките 10 години

Константин Томов - автор и водещ на предаването Колела по Bulgaria ON AIR, В развитие, 05.02.2020

Основната концепция на автомобила не е променена. Но по всичко личи, че автомобилът ще се промени драстично в близките десет години, заяви Константин Томов - автор и водещ на предаването Колела по Bulgaria ON AIR, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Спекулативно е да говорим кое е най-важното изобретение за последните 200 години, но със сигурност автомобилът е едно от ключовите. То направи хората по-свободни и мобилни и поставиха основите на съвременния свят такъв, какъвто го познаваме".

"Повечето анализатори свързват началото на автомобилния бизнес в съвременния му вид с Хенри Форд. Въвеждайки конвейра в своето производство, той успява да намали времето за производство на една кола от 90 минути до 20 и няколко секунди. Така автомобилът се превръща в масов. За мен това е вододелът, от който оформя тази индустрия", уточни Томов.

"Свидетели сме на един нов етап, в който Европейският парламент задължава производителите да имат голям набор от системите за безопасност и сигурност".

"Tesla има несъмнено първенство що се отнася до нагласите към електромобила. Тя е напред и в софтуера. В същото време не е кой знае колко иновативен автомобил по отношение на задвижването", подчерта гостът.

"Тенденциите, създадени от Mercedes-Benz, Daimler и т.н. се обезсмислят, защото колите стават по-прости устройства, и нуждата е от програмисти, не от инженери".

По думите на Константин Томов в момента е трудно да се печели от електромобили, защото има един непобедим фактор в ценообразуването и той е стойността на батериите.

Последни новини
Още от В развитие