В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Борсите в Европа отчитат повишения, петролът поскъпва

Юън Потс, пазарен анализатор, В развитие, 29.01.2020

Днес акциите в Европа поскъпват, след като корпоративните отчети и решението за лихвите на Федералния резерв привлякоха вниманието на инвеститорите. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

Междувременно опасенията от смъртоносния коронавирус остават, обясни той. "Aмериканските облигации поскъпват, както и повечето европейски", каза Потс. 

Потс се върна на сесията в САЩ: "Фючърсите върху трите основни американски индекса се покачват, което означава, че най-вероятно ще продължат движението нагоре от вчера. 

"На валутните пазари офшорният юан остана стабилен благодарение на факта, че висш представител на Белия дом отрече, че полетите между Китай и САЩ ще бъдат прекратени заради коронавируса, за да се избегнат рисковете", каза той. 

"В Ню Йорк цените на петрола продължават да се покачват, след като вчера достигнаха най-ниското си ниво от три месеца насам". 

"Петролът продължава да се възстановява от загубите, след като доклад показа спад в запасите от суров петрол на САЩ. В ранния следобяд българско време лекият суров петрол WTI се търгува на цена от около 54 долара за барел", коментира анализаторът. 

Гледайте целия коментар във видеото

Последни новини
Още от В развитие