В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Напредък в търговските преговори ще стимулира допълнително индексите в САЩ

Мартин Митренцев - форекс анализатор, В развитие, 06.11.2019

При ползотворно развитие на търговските преговори САЩ-Китай можем да станем свидетели на още повече ръстове на американските индекси. Това коментира Мартин Митренцев - форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Оптимизмът на пазарите в САЩ се дължи главно на търговските преговори. На този етап това обаче са спекулации, тъй като нямаме реални действия, които да са подплатили тези изказвания. Виждаме рекордни ръстове, въпреки че днес Nasdaq се търгува с 0,5% понижение, а S&P 500 и Dow Jones - с около 0,2% спад".

Мартин Митренцев отбеляза и какво се случва в рамките на сезона на отчетите и уточни, че днес акцентът главно пада върху Uber, които регистрират поевтиняване на акциите си. "От друга страна, HP отбелязват 12% ръст в цените на своите акции", допълни той.

Още по темата

"Ръстът при индексите може да претърпи корекция, ако не последва друга информация или действия в следващите няколко дни".

Европа

Относно ситуацията на европейските пазари анализаторът отчете, че от началото на седмицата има ръст при европейските индекси на фона на новината за неналагане на мита върху вноса на европейски автомобили от САЩ. "Данните в еврозоната предстои да бъдат по-волатилни през декември предвид предстояща информация около Brexit", добави Митренцев.

"Франция и Германия вече се конкурират като водеща икономика в Европа. Реформите, наложени от френския президент Еманюел Макрон за по-нисък корпоративен данък, започват да оказват влияние в страната - виждаме все повече инвестиции в бизнес сектора там".

Стокови пазари

Мартин Митренцев разкри, че наблюдаваме спад от 2% в цените на петрола, макар като цяло през тази седмица той да се търгува с повишение отново на фона на оптимизма по повод търговските преговори.

"Главният двигател на стоковите пазари в момента е петролът и ръстовете се дължат на желанието на Саудитска Арабия да покачи цените на петрола заради IPO-то на Saudi Aramco".

Последни новини
Още от В развитие