В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Най-голямото постижение на Марио Драги е състоянието на пазара на труда

Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg, В развитие, 25.10.2019

Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази седмица ще бъде запомнена с последното заседание на Управителния съвет на Европейската централна банка, начело с Марио Драги. С едно от най-големите му постижения, с което ще го запомним за осем години управление, е стабилността на пазара на труда. 11 млн. работни места в еврозоната са създадени от 2013 г. насам. Той успя и да победи дефлацията, заяви д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"На последното заседание на Марио Драги като управител на ЕЦБ нямаше изненади, а бяха потвърдени стимулите, които бяха обявени в началото на септември", обясни още тя.

По време на вчерашната пресконференция Драги все пак подчерта, че рисковете са в посока надолу по отношение на европейската икономика. Той посочи, че решителните действия за последните стимули са оправдани, съдейки по излизащите данните след предишното заседание на ЕЦБ. Отново подчерта и че за него е важно да се работи в посока фискални стимули".

Добрата новина от макроикономическата сцена в Германия след поредица от лоши данни

Магдалена Иванова отбеляза, че се е появил проблясък на надежда, че най-лошото за германската икономика е отминало.

"Последните данни за бизнес климата и очакванията на бизнеса за перспективата на германската икономика се оттласкват от десетгодишното дъно, като се регистрират леки ръстове през октомври", уточни тя.

Петрол

"В последните три сесии петролът приключваше с ръстове в цената си въпреки по-ранните понижения. В момента отново имаме поевтиняване при "черното злато" на фона на опасения, свързани с търсенето в световен мащаб и по-мрачни прогнози относно световната икономика".

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие