В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Зелените са големият победител в Австрия

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 30.09.2019

Николета Рилска

Австрийската народна партия на бившия канцлер Себастиан Курц спечели изборите с 37% от гласовете. Другият ясен победител в тези избори са Зелените, които получават 12,4% подкрепа, след като на миналите парламентарни избори дори не можаха да преминат 4-процентната бариера и да влязат в парламента. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Четитикратно увеличение на резултата – това е най-добрият резултат на Зелените в Австрия за цялата им история“.

Според Попов се очертава възможно черно-зелено мнозинство в австрийския парламент.

„Прави впечатление, че след изборите политическата картина в Австрия изглежда малко по-цветна“.

„При всички положения Австрия се нуждае от едно стабилно правителство през следващите 5 години, без скандали и корупция, но същевременно много смелост за реформи и иновации“, посочи главният редактор.

„Последните данни за Австрия показват, че и там икономиката забавя темпото“.

„Курц все пак има привилегията да разполага с възможни няколко коалиционни партньора, включително зелените и социалистите“, добави той.

Гостът коментира и настояванията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, които бяха основна тема през изминалата седмица, след като демократите в САЩ обвиниха Тръмп, че е призовал украинския си колега Володимир Зеленски да започне разследвания, които биха могли да навредят на кандидата им за президент Джо Байдън.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие