В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Венецуелските военни са против подкрепата на САЩ

Д-р Анета де ла Мар, преподавател в Университет Екстернадо де Колумбия, В развитие, 08.05.2019

Военните във Венецуела наистина са настроени за промяна, но те не искат американците, в този случай САЩ, да ръководят тази промяна. Това каза д-р Анета де ла Мар, преподавател в Университет Екстернадо де Колумбия, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Военните не искат да позволят промяната във Венецуела да стане с развяването на знамето на САЩ, американците също го знаят. Това е много основен фактор за развитието на събитията в страната“.

Де ла Мар-Икономова посочи, че за самопровъзгласилия се за президент на страната Хуан Гуайдо тези условия правят все по-трудна ситуацията.

„Много е трудно за Гуайдо, защото той започна без помощта на САЩ и тогава можеше да обедини по-големи кръгове във Венецуела... За момента Гуайдо прави всичко възможно, за да не спре бунта... В голяма част той импровизира и в това е неговата сила“.

Срещата между външните министри на САЩ и Русия - Майк Помпео и Сергей Лавров, беше от изключителна важност, подчерта Де ла Мар-Икономова.

Конфликтът във Венецуела няма да се реши на улицата, колкото и да протестират поддръжниците на президента Николас Мадуро или тези на опозиционера Гуайдо... Изводът на Лавров и Помпео, че използването на военна сила във Венецуела не е подходящо нито за САЩ, нито за Русия, е ключов, още повече, че с него те атакуваха аргумента на Мадуро, че се готви преврат и има военна интервенция“.

Според госта речта на Мадуро от 30 април, в която той обяви, че „ще се режат глави при предателство“ означава, че режимът е бил уплашен.

„Мадуро не може вечно да пренебрегва хуманитарната криза в страната“.

 

Последни новини
Още от В развитие