В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Малкият бизнес в телекомуникациите: Притиснати сме в сандвич

Петър Ризов, председател на БАБТО и директор на НЕТ 1, „В развитие“, 17.04.2019 г.

Петър Ризов, председател на БАБТО и директор на НЕТ 1, „В развитие“, 17.04.2019 г. Петър Ризов, председател на БАБТО и директор на НЕТ 1, „В развитие“, 17.04.2019 г.

Малкият и среден бизнес в телекомуникациите у нас сформира своя асоциация, за да се бори с подтисничеството от монопола на телекомите и пиратството. Това коментира председателят на Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО) и директор на НЕТ 1 Петър Ризов за предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Малкият и среден бизнес е притиснат в сандвич от големите компании и пиратските платформи. Така ни е много трудно да заделяме по-голям ресурс, за да подобряваме средата си. Затова се обединяваме в БАБТО, за да можем всички ние в този бранш да споделяме полезни практики, които да развиваме българския пазар“.

Оказва се, че на територията на страната работят над 600 предприятия, които под някаква форма предлагат интернет и/или телевизия, но с времето все по-голяма част от тях минават в нелегалност под влиянието на лобистки закони, смята още Ризов.

„България е една от страните, които последна въведе 4G мрежата, а до голяма степен това се дължи на факта, че имаме само 3 мобилни оператора. Ако имахме по-голяма конкуренция, тогава нещата щяха да се развиват доста по-бързо“.

Според председателя на БАБТО, страната ни изостава значително в развитието на този род технологии, въпреки че до скоро се славеше като един от лидерите в световен мащаб по отношение на скоростта на интернет връзките. Причината за това не са решенията на едно или друго правителство, а на малкия и среден бизнес, който вече повече от 25 години развива усилена дейност в малките региони на страната, обяснява Ризов.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие