В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Отлагането на Brexit би коствало по 1 млрд. паунда на месец

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 10.04.2019

При по-дълго удължаване на Brexit може да видим масово прибиране на печалбата от позициите, очаквали Брекзит със сделка. Ще настане масово разпродаване на паунда, което ще доведе до понижение. Отлагането ще коства 1 милиард паунда на месец". Това коментира форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Данните, които видяхме за БВП на Великобритания, изненадващо показаха ръст на годишна база от 2% спрямо очакванията за 1,7%, съобщи Митренцев. "Положителни са данните за промишленото и индустриално производство. Но не видяхме огромни движения при паунда, имаше покачване от 30-35 пипса за няколко часа. Ако не бе хаосът около Брекзит, със сигурност щяхме да видим още по-големи движения", подчерта той.

"Отсрочката, която ще бъде дадена, е почти стопроцентова. Покачванията при паунда се продават по-рано. Винаги виждаме едно включване по-рано. Моментните нива от 1.30 паунда за долар сигнализират за това, че повечето инвеститори са почти сигурни, че ще видим такова отлагане.".

Месечният доклад на ОПЕК отчита сериозен спад в продукцията на дневна база спрямо предходния месец от 534 000 барела спрямо нивата от февруари, спомена Мартин Митренцев по темата за петрола. "Нивата на производството на ОПЕК са малко над 30 млн. 200 хил. барела на ден. През ноември нивата бяха от 33 млн. 200 хил. - 3 милиона за половин година е един солиден спад. Спадът за март идва главно от Саудитска Арабия и Венецуела", допълни той.

Целия разговор чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от В развитие