В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Барак Обама предупреждава за заплахите от надигащата се вълна на популизъм

Петя Дюлгерова, проектен координатор за България и Македония на Фондация „Фридрих Науман“ в офиса за Югоизточна Европа, В развитие, 09.04.2019

Петя Дюлгерова, проектен координатор за България и Македония на Фондация „Фридрих Науман“ в офиса за Югоизточна Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петя Дюлгерова, проектен координатор за България и Македония на Фондация „Фридрих Науман“ в офиса за Югоизточна Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Президентът на САЩ Барак Обама (2009 - 2017 г.) предупреждава за популизма, разделението между хората и че с навлизането на технологиите хората по-трудно ще се справят с езика на омразата. Това каза Петя Дюлгерова, проектен координатор за България и Македония на Фондация „Фридрих Науман“ в офиса за Югоизточна Европа, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Американският президент Обама беше на посещение в германската столица Берлин, където се срещна с 300 млади лидери в Европа.

"Обама излъчва сила и самоувереност, без да е арогантен, което се среща изключително рядко в днешно време. Обама е човек, който може да изгражда мостове".

Основният акцент беше, че лидерството трябва да е осъзнато и че човек винаги трябва да се ръководи от ценностите си, а не да се ръководи от суетата. Обама дойде в Берлин, за да види какво вълнува хората от цяла Европа и с какви проблеми се сблъскват, разказа Дюлгерова.

"Частта с въпроси и отговори беше по-дълга от словото на Обама".

В работата си се стремя да създавам мостове, разказа тя. На събитието присъства още една българка, допълни Дюлгерова.

Целия разговор вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие