В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

„Доверие“ не се притеснява от миналото на най-големия си нов актив – Moldindconbank

Обединеният холдинг вече притежава почти 64% от молдовската банка

Радосвет Радев, „В развитие“, 03.04.2019 г. Радосвет Радев, „В развитие“, 03.04.2019 г.

Миналото не бива да се пришива на новите инвеститори, защото отговорните за схемата с пране на пари вече са в затворите. Това казва Радосвет Радев в ролята си на управител на „Доверие“ - Обединен холдинг по темата с най-големия нов актив на сдружението в отговор на настояването от Нюйорския департамент за финансови услуги (DFS) за предоставяне на информация от Nordea и SEB за транзакциите от Moldindconbank. Радев обяснява, че са взети мерки за защита при сключването на договора за приватизация от страна на българското дружество.

Холдингът инвестира 77 млн. лева, за да получи контрола върху 64% от собствеността на втората по големина молдовска банка Moldindconbank. В активите ѝ влизат 194 клона в цялата страна и повече от 720 000 клиента, разказва още Радев.

„Ние единствено правим планове банката да започне да работи като част от групата „Доверие“, защото компанията е изградена от над 250 000 акционери от България. Тази отговорност е по-тежаща от лакомията за бърза печалба. В бъдеще все пак влизат и планове за експанзия“.

Управителят на Обединения холдинг е уверен, че бъдещето на Moldindconbank е светло, но преди всичко трябва да се предприемат процедури за оздравяването на банката и едва тогава да се предприемат експанзивни действия.

Целият разговор между Делян Петришки и Радосвет Радев по темата можете да чуете във видеото.

Последни новини
Още от В развитие