В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Индустриалните зони - инструментът за привличане на инвестиции

Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони, В развитие, 22.03.2019

Данните на БНБ за преките инвестиции у нас окончателно излизат 15 месеца след приключването на финансовата година. Относно индустриалните зони не бих казала, че интересът и сделките са намалели. Те нарастват. Това коментира Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Миналата година се случиха сделките, но инвестициите ще се реализират в следващите 3 години съгласно сертификатите за инвеститорите, уточни Антоанета Барес.

"В индустриалните зони инвестират както чуждестранни компании, така и малкият и среден бизнес на България. Има известна зависимост. Компаниите инвеститори преценяват необходимостта от инвестиции според степента на дългосрочен успех. В България потенциал да привличаме инвестиции".

Не можем да надскочим себе си като територия и пазар, посочи Барес. "Но можем ад предлагаме инвестиции във високотехнологични сектори, сектори с иновации, с малък бизнес. Индустриалните зони са инструмент за подпомагане привличането на инвестиции", допълни тя.

"Божурище като проект близо до София се развива доста добре. Проблемите на Божурище бяха с инфраструктурата и осигуряването на допълнителни мощности, но вече това е въведено в експлоатация. В последната година доста интерес има към Ловеч, Видин, Плевен най-вече от секторите на автомобилното производство".

Последни новини
Още от В развитие