В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Марка Черноморска кухня - инициатива събира Русия, България, Турция и Украйна

Желязко Каракашев, ресторантьор и хотелиер, Сдружение за развитие и популяризиране на черноморския гастрономически туризъм, В развитие, 15.02.2019

Кулинарията по цялото Черноморие има много общо. Инициативата за създаването на марка „Черноморска кухня“ дойде от Русия, като България, Турция и Украйна също участват в нея. В момента се разговаря за присъединяване към идеята и на Грузия и Румъния. Това каза Желязко Каракашев, ресторантьор и хотелиер, Сдружение за развитие и популяризиране на черноморския гастрономически туризъм, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Каракашев посочи, че има определена методика, план и програма, към които всяка страна ще се придържа.

България трябва да подбере характерните ястия и вина и да ги предложи за обсъждане към останалите членове на проекта. На пръв поглед изглежда, че това са различни кухни с различни традиции и използващи различни продукти. Трябва да се намери общото между тях“.

Гостът посочи, че целта е основно чрез маркетингови инструменти да се определи кои продукти от Черноморската кухня биха допаднали най-много на широката публика.

Вариантите са много, а трябва да се сведат до няколко, което не е лесен процес. Предвижда се световни експерти да вземат участие в процеса. Те ще оценят ястията безпристрастно, а присъствието им ще предизвика по-голям интерес“.

Гледайте видео материал с целия разговор. 

Последни новини
Още от В развитие