В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предприемачи и инвеститори се събраха на Eastern Europe Tech Tour

Цветин Филипов, репортер в Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 13.06.2018

Когато парите и идеите се срещнат очи в очи, нямаш право на грешка. Това каза Цветин Филипов от Bloomberg TV Bulgaria в репортажа си за предаването „В развитие“. Той посети тазгодишното издание на форума „Eastern Europe Tech Tour“, което се провежда паралелно в София и Варшава.

„Пред изпитателните погледи на инвеститори и експерти, предприемачите оцелели след тежката селекция измежду 200 стартъпа имат 8 минути, в които да бъдат убедителни и 7, в които да отговарят на въпроси. След тези 15 минути, 30 технологични компании от Източна Европа докосват възможността да получат своя шанс за финансиране на иновациите си“.

На форума присъстваше Хенри-Франсоа Бут от Европейската инвестиционна банка. Той заяви:

„В случай, че някой проект ни се стори наистина атрактивен и покрие критериите, които имаме, ще се прибера у дома и ще помоля да ми се изпрати още по-подробен бизнес-план. Можем да направим конферентен разговор и да опознаем технологията още по-добре, да срещнем наши и техни експерти, било то в България или някъде в региона. Да, всичко това може да доведе до финансиране на такъв проект“.

Целия репортаж вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие