В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Разширява се обхватът на корпоративната социална отговорност в България

Георги Руйчев и Ирина Василевска във В развитие, 27.02.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

 

На специална церемония вчера вечерта (26.02.2018) Българският форум на бизнес лидерите обяви победителите в 15-тото издание на своите годишни награди за отговорен бизнес. Това е най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна-социална отговорност в България. Това е и чудесна възможност да отличим и наградим компаниите със значителен принос към екологията, образованието, развитието на служителите, а и на цялостната социална среда, а и да им предоставим платформа за обмяна на идеи и опит. Това коментира преди началото на събитието председателят на форума Ираван Хира. 

Целта на наградите е да покажем, че в България има светъл, прозрачен бизнес, който си плаща данъците, създава работни места, но и е социално отговорен и се включва с инициативи там, където има липси - в областта на образованието, в областта на екологията и др. Бизнесът развива и прави проект, които да са сигнал към обществото, че бизнесът, освен да мисли за печалба, мисли и за това в каква посока се развива обществото.  Това каза Георги Руйчев, изп. директор на Българския форум на бизнес лидерите, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

По-интересното на тазгодишния конкурс е, че имаме рекорден брой участници в различните категории, добави събеседникът.

"Преди 15 години около 20 проекта участваха, а тази година имаме 5-6 кратно увеличение на броя. Това означава, че КСО набира сила и енергия. Компаниите си помагат взаимно и развиват различни проекти в цялата сфера на корпоративната социална отговорност". 

Идеите и инициативите, които развива и по които работи Теленор България (една от наградените в конкурса тази година компании - бел. ред.) се множат, вдъхновени от получената награда включително. Това каза от своя страна Ирина Василевска, Теренор България. "Още на 17 март, след по-малко от три седмици, предстои едно събитие, насочено към родителите със заглавие "Родителска среща". То е част от паралелната програма на Председателството на България на ЕС. Това ще бъде събитие, което ще е следващата стъпка на инициативата на Теленор за осигуряване на по-безопасна среда за децата ни, когато ползват интернет". 

"Другата програма - Open Mind - е програма насочена към осигуряване на подходяща среда за работа на хора, които са с увреждания. Вече сме в трети цикъл на тази програма. Програмата е всеобхватна  и ако няма ангажираност на всяко ниво, тя няма как да се случи".  

Какво мотивира голяма компания като Теленор да реализира подобни проекти?  

 

Последни новини
Още от В развитие