В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Добрият HR може да намали остротата на кризата с кадри

Стоян Ганев във В развитие, 09.02.2018

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Ако в последните години липсата на кадри беше заплаха за стратегическите цели на бизнеса, през последната година и през следващите няколко този проблем ще бъде от жизнено важно значение за физическото съществуване на бизнеса. Това каза Стоян Ганев, HR специалист, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Гостът коментира необходимостта от добър HR в кризата за квалифицирани кадри, както и форума HR Industry 2018.

"Проблемът с недостига на кадри се задълбочи не само в количествено, но и в качествено отношение. Има дисбаланс и по отношение на качеството".

Съществото на работата на HR специалистите е да се справя с такива и подобни проблеми. Фокусът на работата на бранша се измества от това да бъде стратегически партньор на управлението към повече оперативна работа, свързана с набиране, подбор и задържане на персонала, сподели гостът.

"Това ни прави по-иновативни, по-изобретателни, да експериментираме, за да набираме качествен персонал и да го задържаме". 

Има ли сектори, които са по-засегнати от други по отношение на този проблем? Защо се стигна до тази ситуация на трудовия пазар и кои фактори доведоха до тук?

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие