В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Единството на Балканския полуостров е постижимо

Мирча Джоана, бивш външен министър на Румъния, В развитие, 22.01.2018

Румънското знаме се вее извън сградата на финансовото министерство на балканската страна Снимка: Akos Stiller/Bloomberg Румънското знаме се вее извън сградата на финансовото министерство на балканската страна Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Единството на Балканския полуостров е постижимо. Трябва да разберем, че геополитическата конфигурация помага на нашия регион. Това коментира бившият външен министър на Румъния (2000-2004) Мирча Джоана в предаването "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите му България няма достатъчно сила да бъде лидер в интеграционния процес. Според бившия председател на Сената в Румъния България и Румъния трябва да обединят сили, да протегнат ръка към Гърция, Турция и Франция. "Трябва да се обединим с естествените си съюзници", допълни той. 

Румъния трябва да се възползва от благоприятното си икономическо положение на фона на записания икономически ръст от 6%. Позитивният икономически цикъл следва да бъде използван, за да се подготвим за следващия икономически шок, коментира Джоана. 

Защо социалдемократите не могат да успеят да формират жизнеспособно правителство? Прехвърлят ли социалдемократите вътрешните си политически проблеми на национално ниво?

Последни новини
Още от В развитие