В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои инвестиции се оказаха успешни през 2017

Стойне Василев във В развитие, 28.12.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Развитието на реалната икономика и особено на технологичния сектор, който се оказа и най-печеливш през 2017, подкрепиха резултатите на капиталовите пазарите и оптимизма на инвеститорите в световен мащаб. Това каза финансовият коуч и основател на SmartMoney.bg Стойне Василев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Индексите в САЩ бележат връх след връх, европейските акции правят най-добрите си резултати за последните няколко години. Оптимизмът е нещо, което движеше пазара в повечето сектори".

В момента биткойн и останалите криптовалути не са нещо, в което виждам стабилен фундамент, каза Василев. "Видяхме през последните седмици колко волатилни са тези валути. Но въпреки това аз инвестирах в индустрии, които подкрепят тази мания".

Копаенето на криптовалути, например, е свързана с видеокарти и изчислителна мощ, в които може да се инвестира, допълни гостът. "Може да се печели и по други начини, освен чрез покупка на биткойни. Инвестирах и в две компании в България, които използват блокчейн технологията". 

"Блокчейн технологията има бъдеще. Тя решава много проблеми и има бъдеще в много сектори". 

Какво може да бъде влиянието на блокчейн технологията във финансовия сектор? Как да различаваме лошите инвестиции и съмнителните схеми и пирамиди? Привлекателни ли са инвестициите в имоти? Има ли бъдеще пред инвестициите в малкия и средния български бизнес?

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие