В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Политически натиск подтиква към компромиси партиите в Германия

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, 27.11.2017

В Германия виждаме политическа еквилибристика и хамелионизъм, който сме свикнали да виждаме на Балканите. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

Всички големи партии в Германия се отметнаха от това, което слушахме от тях в продължение на месеци, каза Попов. "Мартин Шулц, който твърдеше, че е табу темата за нова голяма коалиция, Меркел също заяви, че предпочита нови избори, отколкото правителство на малцинството или нова голяма коалиция сякаш изведнъж премисли. Очевидно натиска на президента на Германия, както и на други европейски политически лидери е доста силен, за да се стигне до подобно политическо решение". 

"Имат време до четвъртък, когато лидерите на представените в парламента партии в Германия ще имат среща с президента. До тогава ще трябва да са си стиснали ръцете и да се обяви отново голямата коалиция, която да управлява Германия през следващите години". 

Какви са останалите събития, които са предизвикали читателския интерес в Investor.bg през миналата седмица? Какви бяха решенията на българския парламент? Какви бяха движенията на централните банки през седмицата, които трябва да се отбележат? Къде ще бъдат преместени двете агенции на ЕС, които ще трябва да напуснат Лондон?

 

Последни новини
Още от В развитие