В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да се предпазим от измами при инвестиции на борсата

Доц. Димитър Динев, финансист, председател на Асоциацията за противодействие на икономическите измами, В развитие, 24.11.2017

Една от основните причини за измамите при инвестиция на капиталовите пазари е сляпото доверие, Злоупотреби могат да се правят на ниво посредник чрез предоставяне на фалшива информация, измами с финансови отчети, търговия с вътрешна информация.

Това каза в ефира на „В развитие“ с водещ Делян Петришки основателят на Асоциацията за противодействие на икономическите измами доц. Димитър Динев, който е и председател на Управителния съвет на организацията.

Инвестиционният посредник може да се възползва от клиента си и чрез нарочното осъществяване на ненужно много транзакции, като така печели от таксите, които му се полагат. 

Инвеститорът трябва да е изключително внимателен, отбеляза Динев, когато му биват обещавани големи печалби и нисък риск.

За да се избегне това, трябва да постоянно да се търси информация от най-разнородни източници.

При избор на инвестиционен посредник човек трябва да проверява дали има лиценз, дали не му е отнето правото за дейност, дали инвестицията е регистрирана, посочи гостът в студиото.

 


 

Последни новини
Още от В развитие