В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Фундаментален ли е ръстът на българските компании на БФБ

Веселина Василева във В развитие, 29.09.2017

Тази седмица се забеляза обрат в тенденциите, които започнаха през септември, когато индексите в началото на месеца започнаха да приключват месеца предимно на червена територия. Това каза борсовият редактор на Investor.bg Веселина Василева в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Голяма част от индексите изтриха сериозна част от стойността си, която бе натрупана, именно в този период - от началото на септември до средата на месеца". 

"През изминалите сесии се забелязваше обръщане на този тренд. Вчера SOFIX отбеляза седма поредна печеливша сесия, но днес приключи с понижение, макар съвсем леко от 0,18%".

Като цяло можем да кажем, че седмицата е по-положителна, като нагласа и настроение сред инвеститорите, а равносметката като цяло за основния индекс SOFIX е ръст за седмицата от 1,4%, отбеляза Василева. "Оборотът възлезе на 9,5 млн. лв. на регулиран пазар. Общо 11 от дружествата повишиха цената на акциите си, а при 3 имаше повишение на цената и при една нямаше промяна в цената".

 

 

Последни новини
Още от В развитие