В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Август започна силно - със злато, санкции и договори

Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg, във В развитие, 07.08.2017

Рядко се случва българският талант да избуи така. Ансамбълът ни по художествена гимнастика успя да пребори зловещата конкуренция и да се окичи със злато. Много се надявам това да продължи така и да имаме нова ера на Златните момичета. Защото са малко хората в България, които успяват да ни вдъхнат такава увереност и гордост, че сме българи. Това каза Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

Последният месец Северна Корея изстреля две балистични ракети. Японски и американски представители казаха, че те спокойно могат да достигнат американски брегове, което е страшно плашещо. Каквито и санкции да се наложат на Ким Чен Ун той показа, че няма да отстъпи от ядрената програма. Може би революцията трябва да дойде отвътре. Не може да пръскаш милиарди за ядрена програма, а в същото време хората ти да мизерстват. Китай стои настрана от този процес, както и Русия стоят настрана и не желаят да се включат в този процес. 

Сключихме дългоочаквания договор за добросъседство с Македония. Не мина без провокации от страна на македонските журналисти, които къде с насмешка, къде наистина  бяха подминати от Бойко Борисов. Така или иначе договорът вече е факт. Сега договорът трябва да бъде ратифициран. В България няма причина договорът да не бъде ратифициран още през септември, но ми се струва, че в Македония ще бъде много трудно. От ВМРО-ДПМНЕ излязоха с позиция, че колкото и да е добре това за Македония, имайки предвид пътя й, който е поела към ЕС и НАТО, те ще лобират за това договорът да не бъде подписан. Струва ми се, че доста гласове има в Македония, които са срещу добросъседските отношения с България.

"Ако има нещо историческо в този договор, то е, че на практика признахме македонския език". 

Американският конгрес "върза ръцете" на Доналд Тръмп и той подписа санкциите срещу Русия. Когато Тръмп се срещна с Путин анализаторите започнаха да говорят, че може би има леко затопляне на отношенията, но в края на миналата седмица видяхме, че санкциите на САЩ срещу Русия, макар и подписани с нежелание от Тръмп, са доста по-сериозни. Видяхме веднага и реакцията от руска страна, която не бе чак толкова драматична. 

Какво се случва около Калиакра? 

Последни новини
Още от В развитие