В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Цената на петрола ще се колебае около $41-42 за барел

Стефан Ангелов, главен брокер Международни пазари, Varchev Finance, В развитие, 21.06.2017

Стефан Ангелов, главен брокер Международни пазари, Varchev Finance. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стефан Ангелов, главен брокер Международни пазари, Varchev Finance. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Краткосрочните фактори, които оказват негативно влияние върху цената на черното злато през последните дни са свързани с все по-голямото производство на петрол от големи страни производителки като САЩ, Нигерия и Либия. Това коментира главният брокер Международни пазари във Varchev Finance Стефан Ангелов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите му вероятно ще започне да се затяга обръча върху страните извън споразумението за ограничаване на добивите - Либия, Нигерия, Иран, за да започнат да понижават своето производство на петрол.  

Въпреки силните негативни настроения цената на петрола достига сериозни нива на подкрепа около $43-45 за барел, коментира още брокерът. 

В следващите няколко седмици може да очакваме нива от около $41-42 за барел, но има светлина в тунела, след като последните данни на Китай показват, че страната започва да повишава квотите за внос на петрол, прогнозира Ангелов. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие