В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Много власт в ръцете на Макрон

Цветозара Тронвил във В развитие, 12.06.2017

Емануел Макрон, президент на Франция. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Емануел Макрон, президент на Франция. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Първият тур на парламентарните избори във Франция бе малко по-неактивен. Можем да говорим за почти неактивен изборен ден, защото въздържалите се от гласуване са 51,2%. Това коментира Цветозара Тронвил в директно включване от Париж за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денозова.

Макрон е с очертаващо се мнозинство и днешните медии излизат със заглавия, че той убедително печели парламентарните избори, каза събеседничката. "Какво е настроението сред самите французи - преднината на Макрон едва ли е толкова убедителна. Дали действително френският народ гласува доверие на Макрон, след като процентът на негласувалите е толкова голям?"

Мнозинството, което Макрон иска в парламента, ще го има, но хората не отидоха да гласуват, защото са разочаровани от настоящите политици и това е наказателния им глас, обобщи Тронвил.

"Много от хората не гласуваха и защото не знаят какво ги очаква в последствие. Макрон не е и особено словоохотлив по отношение на идеите си".

Не бих казала, че партията на Макрон има доверието на французите, но той се появи на политическата сцена в момент, когато Франция имаше нужда от ново лице. 

Защо опонентите на Макрон са "изключително объркани"? Застрашена ли е демокрацията във Франция? Ще бъде ли изнесен "на улицата" демократичният коректив? Ще има ли промяна в резултатите на изборите при втория тур? Ще се изгуби ли Франция такава, каквато е? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие