В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колко реално ни струват ВЕИ

Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България, В развитие, 26.05.2017

Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Енергийното бъдеще на света е микс от различни източници на електроенергия. Това коментира управляващият партньор в denkstatt България Боян Рашев в ефира на "В развитие" с Велко Каменов. 

По думите му 9,8 млн. души работят във ВЕИ сектора в световен мащаб. Големият ръст е в Китай и Индия, в САЩ се отчита по-нисък растеж, а в Европа - голям спад, коментира експертът. "Тези работни места обаче до голяма степен зависят от провежданите политики и субсидиране", допълни той. "Ако инвестираме във ВЕИ с ясната идея, че това ще води до увеличение на електричеството, това няма как да е правилна политика", коментира той. 

Условията на ВЕИ сектора в отделните държави са много различни, коментира още той. В Германия отдавна има пренасищане на пазара, с което се отбелязва и голям спад на новите инсталации и на работните места. В Дания и Германия токът е най-скъпият в Европа, достигащ цена над 30 евро цента на кв/ч.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие