В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

13 млн. лв. инвестира Загорка в България през 2017

Никос Зоис във В развитие, 02.05.2017

Никос Зоис, изп. директор на Загорка АД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никос Зоис, изп. директор на Загорка АД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Загорка" АД ще инвестира 13 млн. лв. в България през 2017. Това каза Никос Зоис, изп. директор на "Загорка" АД, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Имаме 5 годишен хоризот за иновации. Средата много бързо се мени и цикълът на живот на иновациите се скъсява, но плановете на компанията вече включват иновационен хоризонт, който се простира и след 2020. До 2020 плановете вкючват инвестиции от 22 млн. евро годишно".

Ще бъде инвестирано в нови технологии за пивоварната в Стара Загора, каза още гостът и обясни, че в момента тя произвежда сайдери за цяла Югоизточна Европа, но намеренията на компанията са да се разработят още брандове, които да се произвеждат в България. 

Инвестиционните намерения са силно ориентирани и към "зелените инициативи" на дружеството, като пестене на вода и електричество в произвоствените процеси, както и към проекти със силна социална ангажираност за подкрепа на общността, в която оперира компанията, подчерта Зоис. "Ние растем заедно с нашата общност и сме най-зелената компания, която оперира в сектора на бързооборотните потребителски стоки в  България".

Какъв е бизнес моделът на компанията, чрез който 2016 се превръща в "изключително успешна година за "Загорка" АД - може би най-успешната до сега"? Как дружеството успява да задържа и развива талантите си? Какви са трите основни стълба на устойчиво развитие за дружеството? Как българското дружество се превръща в "малък, но скъпоценен камък в короната на Heineken"?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие