В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ползи и рискове при публично-частните партньорства

Валери Димитров, координатор на проекти в C.R.E.A.M. България Алианс за ПЧП, В развитие, 20.04.2017

Валери Димитров, координатор на проекти в C.R.E.A.M. България Алианс за ПЧП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валери Димитров, координатор на проекти в C.R.E.A.M. България Алианс за ПЧП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Делът на публичните услуги в България, които се предоставят чрез публично-частно партньорство, е много малък и ако не бъдат взети мерки за промяна в тази посока, страната ни ще продължи изоставането си. Това коментира координаторът на проекти в C.R.E.A.M. България Алианс за публично-частни партньорства (ПЧП) Валери Димитров в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му заработването на система, чрез която да се реализират публично-частни проекти, ще стимулира привличането на инвеститори. Изследване на компанията показва, че западните партньори на България и тези отвъд Океана все още се страхуват от "младия" бизнес в страната. 

Димитров коментира още моделите за финансиране на публично-частните партньорства. "Субсидиите са само един елемент затова как да се управлява риска на един проект. Трябва да търсим добри проекти, които да бъдат финансирани", посочи той. "В момента на пазара съществува много свободен капитал, за който обаче няма добри проекти", допълни Димитров. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие