В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Референдумът в Турция - прогнози и перспективи

Ахмет Ерди Йозтюрк, изследовател в Университета в Страсбург, В развитие, 12.04.2017

Ахмет Ерди Йозтюрк, изследовател в Университета в Страсбург. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ахмет Ерди Йозтюрк, изследовател в Университета в Страсбург. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Засилващият се авторитаризъм в Турция е отражение на съществуващия тренд в целия свят в комбинация с нарастващия популизъм. Това коментира изследователят в Университета в Страсбург Ахмет Ерди Йозтюрк в ефира на "В развитие" с Николай Кръстев. 

По думите му подобно развитие е опасно за Турция заради геополитическата ситуация, нейната огромна популация, сирийската война, миграционните проблеми. 

След опита за преврат в Турция през юли миналата година турският президент Ердоган управлява страната в екстремни условия и може лесно да променя закони. С положителен отговор на референдума за конституционните промени в Турция неговите противоконституционни действия ще бъде узаконени, обясни той. 

Йозтюрк коментира и доколко изненадващо е решението на националистическата партия в Турция да подкрепи референдума на Ердоган, предлагайки няколко различни гледни точки. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие