В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как театърът печели пари и души

Мирена Керезова и Цветан Николов във В развитие, 31.03.2017

Мирена Керезова от LoveTheater.bg и Цветан Николов, зам.-директор на Народния театър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мирена Керезова от LoveTheater.bg и Цветан Николов, зам.-директор на Народния театър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Разбира се че киното е по-добре платено, но театъра ти дава хляб, дава ти душа. Самите звезди в световен мащаб, след вихрена кариера се връщат в театъра, за да проверят своята душевност, за да проверят какво могат да направят пред живия зрител". Това каза заместник-директорът на Народния театър Цветан Николов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Културата също е продукт и също трябва да се продава правилно и на правилните хора. Все повече театри започнаха да работят в тази посока - да продадат правилното представление на правилната публика, каза от своя страна Мирена Керезова от LoveTheater.bg, която също гостува в студиото. Сайтът LoveTheatre стои зад кампанията Месец на театъра. 

"Афишът не умира, нито в България, нито по света, но един афиш не е достатъчен. И до ден днешен човек забелязва афишите, но въпросът е какво е следващото му действие. Трябва да си навсякъде, включително и в интернет и то активно, за да предадеш своето послание. Защото в противен случай оставаш с по-различна аудитория, която не само не е платежоспособна, но и не е публиката на бъдещето. Пренебрегването на дигиталните комуникации в част от театрите е доста голям проблем. Комуникациите с медиите също трябва да е на много високо ниво", каза още Керезова. 

Какво предвижда програмата на Месеца на театъра? Нужен ли е зрителски кодекс и знае ли българският зрител как да се държи в театралната зала? Каква е изненадата, която е подготвил Народния театър за зрителя между 3 и 10 юли в София? 

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие