В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Откритите възможности за българския бизнес в Молдова

Бронислав Денев във В развитие, 28.03.2017

Кишинев, Молдова. Снимка: Facebook Кишинев, Молдова. Снимка: Facebook

Има спад в количеството на българските фирми, които правят експорт за Молдова. Статистическите данни за 2016 сочат, че българските компании, изнасяли в Молдова са 208, докато преди броят им е бил 220-240. Това каза Бронислав Денев, ръководител на СТИВ-Молдова, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

 "Това е индикация, както и стокооборотът като стойност, но трябва да се направят анализи и в количествено отношение. Да се открият новите ниши във взаимоотношенията, да се прецизират възможностите, които Молдова, със своите 7 индустриални зони и със своите 9 свободни икономически зони предлага на бизнеса".

Молдова предлага множество преференции за инвеститорите и възможности за производство на продукти, които да се реализират на пазарите в Русия, Беларус, Украйна, каза събеседникът. "Българският бизнес трябва да погледне в дълбочина на тези възможности, защото това вече се прави успешно от азиатски и отвъдокеански държави".

Кои са областите с потенциал за развитие? Колко са българите живеещи в Молдова? Кои са продуктите, които се внасят и какво се изнася за Молдова? Как се развива идеята за внос на кадри от Молдова? Каква е средната работна заплата в страната? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие