В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Древността на българската държава - акцент на туристическото изложение в Берлин

Анелия Крушкова, експерт по туризма, и Павлин Димитров, управител на остров Св. Анастасия, В развитие, 10.03.2017

Анелия Крушкова, експерт по туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Анелия Крушкова, експерт по туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Древността на българската държава е акцент на тазгодишното ѝ участие в туристическото изложение в Берлин. В последно време има засилен интерес към България като туристическа дестинация за древна култура и традиции. Това коментира експертът по туризма Анелия Крушкова в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

От изложението в Берлин и Лондон може да се определи до голяма степен как ще върви годината в областта на туризма, отбеляза тя.  

Акцент през тази година в Берлин е представянето на малките общини по поречието на река Дунав и Северозападна България, в това число и Видин, които малко по малко трябва да добият популярност, коментира от своя страна управителят на остров Св. Анастасия Павлин Димитров

Община Бургас се представя с остров Св. Анастасия и възможностите на морския град за туризъм, като се рекламира все повече в посока ваканционен и културен туризъм, отбеляза той. 

"През последните години се наблюдава положителна тенденции – отварянето на low cost пътуванията по въздух представят държавата в различен аспект. Там, където има връзка със света, там се развиват дестинациите", подчерта още Крушкова.

В България се забелязва и ръст на туристическия поток, посочи експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие