В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българска платформа на път да революционализира комуникацията в развлекателната индустрия

Николай Михайлов и Деян Янков, CastFolio, В развитие, 15.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Какво представлява онлайн платформата CastFolio.eu, направила дебюта си на филмовия фестивал Berlinale 2017, и какви нови възможности ще даде тя на хората от развлекателната индустрия? Яснота по тези и други въпроси дадоха в студиото на предаването В развитие с водещ Вероника Денизова разработчиците на платформата Николай Михайлов и Деян Янков.

„CastFolio решава един основен проблем във всички сфери на развлекателната индустрия – свързването на хора в кратък срок. Когато човек трябва да отиде някъде и да намери професионален екип, това винаги струва скъпо, а и не винаги информацията е точна. Нашата цел е да дадем възможност на хора, които работят на различни езици, да получават бърза и точна информация за това кой е най-добрият професионалист, покриващ нуждите им на дадено място. Това ще направи много по-лесно и правенето на кастинги, тъй като в момента един прохождащ в индустрията човек много трудно разбира къде да отиде, как да участва и как да се развива в последствие“, представя на кратко мисията на CastFolio Михайлов.

„Платформата не е насочена само към артисти и продуценти, а дава възможност на всяка една професия в развлекателната индустрия – оператори, звукови инженери, статисти и много други“, допълва на свой ред Деян Янков.

„Предстои да пуснем българска версия, тъй като в момента сме в alpha-версия. Датата, която сме си сложили като цел е 10 март. Ще има още доста неща, които ще развиваме – ще пуснем и приложение за iPhone, защото това е платформа, която се използва изключително много от артистите“, представя бъдещите планове за развитие Михайлов.

„През тази година сме планирали широк списък от събития. Например през есента ще започнем да правим голям документален младежки филм, като така ще използваме платформата в абсолютно реални условия“, добавя Янков.

Целият разговор вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие