В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще видим ли балансиране на ситуацията в Близкия изток през 2017

Руслан Трад, журналист, В развитие, 20.01.2017

Руслан Трад, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Руслан Трад, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Близкият изток ще остане и тази година активно бойно поле не само във военно, но и във икономическо отношение. Това коментира журналистът Руслан Трад в предаването "В развитие" с Димитър Вучев по повод ситуацията в конфликтните точки на света в контекста на встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. 

През последните 2-3 години отношението на Запада от гледна точка на ситуацията в Сирия се промени под натиска на Ислямска държава, коментира журналистът. "Ако в началото се говореше срещу Башар Асад, в момента имаме доста омекотена позиция", посочи той. Нито Русия, нито САЩ обаче могат лесно да загърбят конфликта в Сирия, докато Западът ще запази своята пасивност, смята журналистът. 

Интересен конфликт се задава между съюзниците в Сирия, а именно - между Русия и Иран, посочи още Трад. 

"Русия и САЩ говорят за затопляне на отношенията, но под масата се острят ножове за следващи атаки", коментира журналистът. "Балансирането на ситуацията в Близкия изток зависи от няколко фактора и повече от тях са вътрешни", подчерта Трад. 

Каква роля играе Турция за Близкия изток? Можем ли да очакваме 2017 да премине под знака на задълбочаване на напрежението в Близкия изток?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие