В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои фактори ще влияят върху технологичния сектор през 2017

Данко Иванов, технологичен експерт и консултант, и Мартин Дешев, технологичен журналист и IT експерт, В развитие, 06.01.2017

Данко Иванов, технологичен експерт и консултант, и Мартин Дешев, технологичен журналист и IT експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Данко Иванов, технологичен експерт и консултант, и Мартин Дешев, технологичен журналист и IT експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Каква е равносметката за технологичния сектор за изминалата 2016 и какви иновации можем да очакваме в сектора през новата 2017? На тези и други въпроси отговориха в студиото на "В развитие" с водещ Вероника Денизова технологичният консултант и IT специалист Данко Иванов и технологичният журналист Мартин Дешев.

„От дълго време няма истински иновации. Технологиите се изместиха в друга посока – в развитие на автомобилната индустрия, възобновяемите източници на енергия, но в потребителската електроника нещата буксуват. Затова не смятам, че новата година ще бъде по-различна“, заяви Данко Иванов.

Според Мартин Дешев обаче, годината не е разочароваща. „Това е новото ежедневие, потребителската електроника достигна ниво, при което не може да се развива в такива големи темпове“, смята той.

Двамата гости се обединиха около мнението, че бъдещите насоки за развитие на технологичната индустрия ще зависят до голяма степен от политиките на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. „Илон Мъск (съветник на Тръмп – бел.ред.) се превръща в новия Стив Джобс. Ако Тръмп се вслуша в него, ще бъде добре за всички“, коментира Иванов.

Гостите коментираха и изключително наболялата тема за киберсигурността и хакерските атаки.

„Ползата ох хакерските атаки е, че се развиват системите за сигурност. Това кара компаниите да харчат повече пари и да се фокусират върху сигурността“, отчита Данко Иванов.

Вижте повече във видеото:

Вижте още: Новите играчки на CES 2017: галерия.

Последни новини
Още от В развитие