В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Златото ще се задържи около $1300 през 2017

Майк Микглоу от Bloomberg Intelligence, В развитие, 30.12.2016

Майк Микглоу от Bloomberg Intelligence. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Майк Микглоу от Bloomberg Intelligence. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Анализаторите, анкетирани от Bloomberg, единодушно се обединяват, че цената на златото ще е малко под $1300 за тройунция през 2017. Тя ще варира от $1250 до малко над $1300. Това обяви Майк Микглоу от Bloomberg Intelligence в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира и динамичната година за актива. "Основната причина за промяната в настроенията и спада в цената на златото беше значителното покачване на американския долар и силното оживление на пазара на акции след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Мнозина не го очакваха, но това е основният двигател, който тласна надолу цената на златото през втората половина на годината", каза той.

По думите му инвеститорските настроения в момента са леко негативни и консервативни, което може се окаже добре за актива. 

"През тази година златото реално започна да се повишава, когато пазарът на акции се коригира в началото на годината, а очакванията за повишение на лихвите от Фед затихнаха. Това е ключовият фактор за подкрепа на цената. Пазарите очакват затягане на политиката на Фед, а вероятно и повече печалби при акциите. Ако не стане така, вероятно златото ще е най-големият печеливш", коментира още Микглоу. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие